WOONTRENDS
NAJAAR 2023
MAISON ET OBJET

Sinds 2017 presenteren we de collecties van Eleonora, By-Boo en inmiddels ook Urban Cotton tijdens één van dé interieurbeurzen wereldwijd, Maison et Objet in Parijs. In 5 dagen presenteren hier allerlei gerenommeerde interieurmerken hun collecties aan ondernemers in de interieurwereld. Voor ons is dit een moment waarop we veel van onze internationale klanten ontmoeten en nieuwe samenwerkingen aangaan. Een bruisend zakelijk event vol trends die voor de deur staan, want dit is dé plek waar de komende collecties gepresenteerd worden. En dat is dan ook meteen de reden om hier een blog over te schrijven en je alvast een inkijkje te geven in de komende trends. Dit zijn ze, de woontrends najaar 2023 Maison et Objet.

Bar met barkrukken voor paarse muur in Dutch Interior stand

IN QUEST OF PLEASURES

Het thema van deze editie was ‘In quest of pleasures’, oftewel op zoek naar het genot en plezier in interieur. Na een crisistijd vol soberheid die we ook terugzagen in de interieurtrends is het met de woontrends najaar 2023 tijd voor het herontdekken van het plezier in interieur. Door Maison & Objet werd er in het kader van plezier duidelijk ingestoken op kleur. Ook beursbezoekers verwachtten en hoopten veel kleur te gaan zien. En die behoefte werd ook zeker beantwoord. Het zijn vooral de woonaccessoires en kleine meubels die vrolijke kleuren brachten. Onder de grote meubels werd vooral nog veel gekozen voor een licht kleurenpallet vol aardetinten. Kleur werd daar zeker wel toegepast, maar dan vooral op de muur. Stands die een statement wilden maken, haakten overduidelijk in op de hype rondom de Barbie film, en kozen voor een Barbie-roze statement. Maison et Objet maakte met een eigen stand dit heerlijke kleurrijke statement vol patronen.

kleurrijke-stand-mo

NATURAL ECLECTIC

Back to reality: het is absoluut niet zo dat we alle natuurlijke woontrends nu ineens overboord gooien. Zeker niet zelfs. Er was dit seizoen namelijk een nieuwe hal, Hall 8 Unique & Eclectic. In deze hal vond je heel veel natural vibes waar woonstijlen zoals japandi goed tot zijn recht komen. Rotan, moonj grass, hout en touw zijn er veel geziene materialen. Dat deze trend een eigen hal verdient zegt dan ook zeker wat over de omvang van deze woontrend. De japandi, wabi sabi en slow living woonstijlen blijven we voorlopig dan ook veel zien.  Wat onze eigen Eleonora-collectie betreft wordt dit een steeds verfijndere woonstijl. Waar we voorheen grove en robuuste structuren gebruikten wordt dat nu steeds slanker en gestroomlijnder. Onze nieuwe reeks Xavi tafels is daar een mooi voorbeeld van.

xavi-salontafel

ORGANISCHE VORMEN

Van verlichting tot wanddeco en van tafels tot banken. We krijgen maar geen genoeg van natuurlijke vormen. De keuzes binnen deze vormen zijn natuurlijk ook eindeloos dus als je interieurhartje hier sneller van gaat kloppen dan kan je geluk niet op.

KLEUR IN JE INTERIEUR

Bij de voorgaande woontrends en dus ook tijdens de voorgaande editie van Maison et Objet zagen we een splitsing tussen natural woontrends en bold colourfull statements. Dit najaar komen die trends weer wat meer naar elkaar toe en zien we eigenlijk in de meeste woonstijlen kleur terugkomen. Kleur zien we nog steeds het meest terug in woonaccessoires en kleine meubels, logisch ook, want dit soort items wissel je ook makkelijke door als je de kleur zat bent. Een palet van roze- en terra-tinten is wel echt de duidelijke winnaar dit najaar (ook bij By-Boo). Ook de combinatie met groen en terra werd gemaakt. Bij onze eigen merken zie je ook duidelijk dat een mix aan koraal, oud roze en terra, aangevuld met beige en taupe, de boventoon voert.

bijzettafel-olympa-old-pink-van-by-boo
fauteuil-balou-terra-van-by-boo

TOT SLOT

Veel interieurmerken brengen op vintage geïnspireerde meubels en woonaccessoires in hun collecties. Vintage op een design achtige manier. Dit heeft dan ook meteen een verfijnde en luxe uitstraling. Van die items waarbij je opslag verliefd bent en die je lang in je interieur houdt of zelfs nooit meer afscheid van neemt. Zelf brengen we deze collectie bijvoorbeeld de Sven fauteuil en heeft By-Boo bijvoorbeeld het tafellampje Toad. Een andere niet te missen trend in de richting van design is kunst. En dan vooral kunst aan de muur. Art prints zien we terug in vrijwel elke woonstijl. Urban Cotton kwam deze editie dan ook mooi tot zijn recht in onze stand. Naast art prints onderscheid Urban Cotton zich met grote wandkleden op katoen.

muur-vol-art-prints-van-urban-cotton

NOG MEER WOONTRENDS NAJAAR 2023?

Bekijk de officiële aftermovie van Dutch Interior tijdens Maison et Objet en krijg een exclusief inkijkje in de collectiepresentatie van de najaarscollectie F/W23.

Recent Posts
Translate
Marmeren decoratieve schalen op licht roze presentatieblokken