MUSTHAVE
WOONTREND
SLOW LIVING

Een interieurstijl die, als je het ons vraagt, ontstaan is uit noodzaak. De wens om te ontsnappen aan de drukte. En de behoefte om een veilige bubbel te creëren waarin je kunt onthaasten, tot jezelf komt en leeft in het hier en nu. Geïnspireerd op de natuur, waan je je met de musthave woontrend Slow Living in een rustig uitgebalanceerd interieur vol natuurlijke materialen, aardetinten en organische vormen.

Eetkamer met eettafel en 4 stoelen met daarnaast een boekenkast met fauteuil.
Donkerbruin houten eettafel met tafelblad in organische vorm met daaraan 4 beige eetkamerstoelen in bouclé in de woonstijl Slow Living.
Ronde draaifauteuil met open rugleuning in beige bouclé in kamer met grijze vloer.
Donkerbruin houten open vakkenkast met daarvoor een beige fauteuil op grijze vloer.

EEN WABI SABI LIFESTYLE

Interieurstijlen zoals Japandi en Wabi Sabi zijn dit seizoen niet nieuw onder de interieurtrends. We hebben ze omarmd en laten ze voorlopig niet los. Maar wist je dat Wabi Sabi eigenlijk een Japanse lifestyle is, vertaald naar een stijl die we tegenwoordig veel terugzien in kunst, design, interieur en zelfs fashion? Gekenmerkt door organische vormen, natuurlijke materialen en een aards kleurenpalet staat deze woonstijl voor leven in het hier en nu, accepteren en bewust uitchecken. Niet zo gek ook, want waar FOMO (Fear Of Missing Out) een geheel ingeburgerd begrip is, burn-outs meer en meer voorkomen en het doodnormaal lijkt dat je tegenwoordig naast je gezin ook werkt, sport, een goede vriend bent, op de hoogte blijft en daar vervolgens dan ook nog eens een samenvatting van deelt op het wereldwijde web, kan iedereen wel een dosis Slow Living gebruiken.

ASYMMETRISCH

Typerend voor deze woonstijl is dat het geen symmetrie kent. Waar je in een strak interieur vaak twee dezelfde woonaccessoires aan elkaar spiegelt is hier bijna geen enkel item hetzelfde. En komt dit toch voor, zoals een set kaarsen, dan staan ze in kandelaars met verschillende hoogtes. Alles vloeit fijn in elkaar over. Het geheel klopt. Met een mooie term noemen we dat ook wel harmonieuze disbalans.

SHOPPING

Organische salontafel met beige natuurstenen tafelblad en rondom bruine slanke latjes.

Salontafel Mari

Eetkamerstoel met armleuningen met overhangende flappen in beige bouclé op slank zwart metalen onderstel.

Eetkamerstoel Tony – taupe

Houten ronde salontafel in donkerbruin met 4 taps toe lopende tafelpoten.

Salontafel Amira – bruin

Ronde draaifauteuil met opening in de rugleuning. Uitgevoerd in taupe bouclé.

Fauteuil Sharon – zand

Donkerbruin houten salontafel in rechthoekige vorm met afgeronde hoeken met een smalle tafelpoot in het midden van elke zijde.

Salontafel Fynn – bruin

Donkerbruin houten vakkenkast met ongelijke vakken.

Boekenkast Oliver – bruin

Donkerbruin houten organische salontafel met 3 taps toe lopende poten.

Salontafel Jodi 130x75x38 – bruin

Eetkamerstoel met rondgebogen zitting en rugleuning in beige bouclé met zwart slank stalen onderstel met 4 poten.

Eetkamerstoel Tess – beige

blog-een-wabi-sabi-lifestyle
blog-tess-slow-living

MEER VAN DEZE MUSTHAVE WOONTREND SLOW LIVING?

In de blog Ronde banken van Sevn lees je meer over bank Danique die voorbij komt in deze blog. Daarnaast vind je er nog meer ronde banken, fauteuils en hockers die je niet wil missen. In de blog van By-Boo vind je 16 woonaccessoires die passen in een Slow Living interieur.

Pinterest bord Eleonora - Slow Living
Recent Posts
Translate